2015 ve sonrasi icin

by muhalefeto

Türkiye’de Sorunların Anası: Lozan’da Kurulan Laik-Seküler Sistemdir. Sorunun kaynagi ise Taklitçi zihniyet ve asimilasyoncu politikalardir. RTE gitse yerine ahmet, mehmet, fikret, o, bu, şu gelse bile bu sorun asla bitmeyecektir. Eskiden müslüman Türk vardi. Müslüman kürt vardi. Müslüman arap vardi. Farkli dinlere mezhup kisiler vardi. Mallari ve mulkleri vardi. Mecliste hak ve hukuklari vardi. Tekkeler ve medreseler vardi. Alt kimlikler vardi. Cumhuriyet kuruldugundan bu yana ozellikle 2000 li yillara kadar sıkı yonetim ve ohal hali hangi sorunun cevabidir? Bu ulke yara bandi ile sarilmis demokrasi ile yonetilemez. Bu ulke laik sekuler bir yonetim anlayisi ile yonetilemez. 35 yasima geldim. Surekli taklit ve asimilasyoncu zihniyetten sıkıldım. Cogunlugun savundugu yanlisa doğru demiyorum.

Allah herkesi farkli, farkli yaratti. Ki kaynasasiniz diye. Yaratilmak istenen tek tip insan modeline karsiyim. Ve ayeti yok sayacakta değilim. Bu fikriyattan ölünceye kadar da vazgecmeyecegim.

Şu gecen ömrumde gordum ki ben demokratik bir insan degilim. Yapmacik ve tek tip, kalabaliklar icinde aynilasan insan modeli olmak istemiyorum. Hayatimida buna gore devam ettirecegim. 2015 ve sonrasi insallah benim icin istedigim ve arzuladigim bir hayat seklinde olur.

Bir millet kendinde olan şeyleri değistirmedikçe Allah onları değistirmez (Ra’d 11)